Polityka prywatności i cookies

Niniejsza Polityka prywatności zawiera zasady informujące Użytkowników serwisuwww.arbiter.com.pl o aspektach pozyskiwania, przetwarzania, wykorzystywania i zabezpieczenia danych. Korzystając z naszego serwisu internetowego, Użytkownicy akceptują zasady poniższej Polityki prywatności. Obowiązujące regulacje prawne :

  • Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U. L 119 z 4.5.2016) wraz z polskimi przepisami o ochronie danych osobowych
  • Ustawa z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. 2017.1907 t.j. ze zm.);
  • Ustawa z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2017.1219 t.j. ze zm.)

Pliki Cookies

Serwis internetowy www.arbiter.com.pl korzysta z plików cookies, dla realizacji niektórych funkcjonalności serwisu. Nasza strona nie korzysta z plików cookies w celu uzyskania osobistych informacji z komputera Użytkownika, które nie zostały wysłane w pliku cookie.

Pobierane dane o Użytkowniku

Serwery automatycznie zapisują tzw. logi systemowe - anonimowe informacje Użytkownika, takie jak : czas twojej wizyty, rodzaj przeglądarki, adres IP itp. Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako informacje wspierające administrowaniem stroną internetową. Informacje w nich zawarte udostępniane są wyłącznie osobom upoważnionym do administrowania serwerem oraz siecią.

Cel zbierania danych z plików cookies

Informacje zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu dopasowania treści strony internetowej. Dodatkowo mogą być pomocne : w wykrywaniu nadużyć, dokonywania pomiarów statystycznych i udoskonalenia usług świadczonych za pośrednictwem strony.

Odbiorcy danych osobowych

Dane Użytkownika mogą być przekazywane podmiotom partnerskim, przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Usługodawcy m.in. dostawcom usług IT, agencjom marketingowym – przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z administratorem i wyłącznie zgodnie z poleceniami administratora.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Użytkownikowi przysługują prawa w związku z przetwarzaniem danych osobowych :

  • prawo dostępu do danych Użytkownika (również uzyskanie kopii danych)

  • prawo do żądania sprostowania danych

  • prawo do żądania ograniczenia przetwarzania danych
  • prawo do żądania usunięcia danych

  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Odnośniki do innych stron internetowych

Nasz serwis może zawierać odnośniki do innych serwisów internetowych oraz komponenty stron zawierające mechanizmy i treści pochodzące od zewnętrznych dostawców usług IT. Niniejsza Polityka prywatności naszego serwisu Internetowego nie odnosi się do ww. stron.

Aby skorzystać z powyższych praw, prosimy Użytkownika o kontakt z naszą organizacją. Administratorem danych jest Sąd Arbitrażowy przy Izbie Gospodarczej Izbie Polskich Przedsiębiorców KRS : 0000681056. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany Polityki prywatności, poprzez umieszczenie nowej polityki na stronie www.arbiter.com.pl.

Administrator realizuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do charakteru, zakresu oraz celów przetwarzania. Unowocześniamy rozwiązania informatyczne, techniczne i organizacyjne - dla ochrony powierzonych i przetwarzanych informacji przed uszkodzeniem (np. przez wirusy), nieuprawnionym dostępem oraz innymi zagrożeniami.

8 listopada 2019 r.

Izba Polskich Przedsiębiorców
ul. Bułgarska 60
60-321 Poznań
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. OK, rozumiem